Je bent gewaarschuwd!

Gepubliceerd door Hilde Huisman op

Hier een pareltje van (anti-)reclame voor “google translate”, dat ik je niet wil onthouden. Dit bericht ontving ik in de mail:

Geachte

Ik schrijf deze e-mail om u met hart vol tranen en verdriet, ik weet dat deze mail aan u zou kunnen komen als een verrassing, omdat je kent mij niet en ik ook ken u niet, maar ik geloof in God, dat u niet zult mislukken me omdat ik je niet contact op te nemen met mijn macht. Mijn naam is Miss Amanda Jimmy, ik ben 20 jaar oud meisje medisch student aan de Universiteit van Soedan, Ik ben het enige kind van mijn vader van een zaliger gedachtenis op naam wijlen Jimmy Lemi Milla was de landelijke Koenders in Soedan. U kunt meer over mijn vader dood in de BBC news website hieronder te lezen:
[webadres verwijderd, HMHT]
Wijlen mijn vader werd vermoord door zijn chauffeur, die door onbekenden werd besteed aan mijn familie aanvaller, maar hij slaagde in het doden van mijn vader en de geschokt dood van mijn vader leidt tot mijn moeder dood na 3 dagen van de dood van de vader. Mogen zij ziel rusten in volmaakte vrede, AMEN. Ik ben eigenlijk op zoek naar een eerlijke en betrouwbare persoon die mij zal helpen verhuizen naar zijn land voor een beter leven als ik was geadviseerd door wijlen mijn moeder, heb ik ervoor gekozen om contact met u na mijn gebeden en ik geloof dat je zal mij nu niet verraden dat je mijn levensverhaal hebben gekend. Ondertussen, 2 dagen later na de dood van mijn vader gaf mijn moeder me de informatie voor de geheime depot hen gemaakt met een bank in Ivoorkust. De borg waarde is US $ 3 miljoen US Dollars alleen en ik ben momenteel in Ivoorkust, waar mijn overleden ouders de storting en ik zijn gegaan naar de bank om de storting te bevestigen en vast te stellen eigendom, gelieve Ik heb uw hulp dringend bij het verplaatsen van deze financieren naar uw land voor investeringen en ook mij helpen verhuizen naar uw land, als mijn erfenis goed vastzit zul je 25% van de waarde voor uw hulp hebben. Ik zal een dringende boodschap met vermelding van uw vermogen en de bereidheid om deze transactie te oprecht te behandelen waarderen.
Ik wacht uw dringende en positieve reactie. Gelieve te houden dit alleen voor jezelf neem ik smeek je niet om het bekend te maken aan iedereen, omdat ik niet wil om opgemerkt te worden om veiligheidsredenen. Met alle respect, ik pleiten dat je me helpen, ik ben het geven van al deze gedetailleerde informatie met alle transparantie te geloven dat u een duidelijk beeld van de basis van de hulp die ik van u nodig zal hebben en ik hoop dat u niet weigeren om me te helpen. Ik hoop dat ik meteen van u te horen, want ik lijd zo veel hier en willen zo snel mogelijk te verlaten.
Kunnen waarheid en liefde zijn de leidende woord in mijn toevlucht bij lieve helper.

Miss Amanda Jimmy

 

Categorieën: Vertalen en zo

Hilde Huisman

Hilde M. Huisman-Thijs, tolk en beëdigd vertaalster Engels-Nederlands en Nederlands-Engels, wbtv no. 58